Robin Larsson

Män har sedan länge haft svårt att bemöta kvinnor på ett respektfullt och acceptabelt sätt. Fortfarande 2017 så återstår fortfarande samma problem i samhället. P.g.a. så orsakar detta en en rad olika konsekvenser som inte direkta är positiva för oss andra män och som gör att man bör tänka en extra gång innan man gör sin handling.

Jag påstår absolut inte att alla män är likadana, för det finns de män som faktiskt behandlar kvinnorna på ett kärleksfullt och respektfullt sätt. Så alla män ska definitivt inte dras över en och samma karm, för skulle jag göra detta så skulle det innebära att jag smutskastade varenda man i samhället.
Inklusive mig själv.

Men idag kan man läsa olika debatter och nyheter om hur män på ett svinaktigt sätt agerat gentemot kvinnor, vilket gör att man blir påmind om hur korkade män egentligen är mot kvinnorna genom sitt agerande. Kvinnor är inga objekt och ett nej är ett nej första gången kvinnan uttrycker detta.
Dessutom utesätter dessa män oss andra oskyldiga män för övergrepp då dem drar ner oss i samma träsk, något som absolut inte känns accepterande.

Men accepterande eller inte så bör det definitivt fortsätta kämpas för kvinnans rättigheter för att slutligen råda bot på mäns agerande och skeva kvinnosyn. Man kan tycka att vi nu lever så pass långt fram i tiden att detta inte bör vara nödvändigt. Men det är faktiskt så att det fortfarande krävs en daglig strid för att alla män någongång ska greppa tag om detta och sluta bete sig kåta odjur.

Det sker allt för ofta våldtäkter, sexuella övergrepp, misshandel och andra hemska handlingar mot våra vackra kvinnor. Något som vi inte längre kan blunda för och vi kan heller förneka att det av majoriteten av gångerna rör sig om en manlig gärningsman.
Något som bevisar att vi fortfarande har otroligt mycket att jobba på innan vi kan anses vara nöjda, om vi nu någonsin kommer hamna i det stadiet. Jag vill åtminstonde tro på det.

Förutsättningarna till att nå dit är att ni kvinnor fortsätter att våga anmäla det övergrepp som ni utsätts för så att gärningsmännen kan få sig ett ordentligt straff och kanske börja tänka om kring sin syn gentemot kvinnor och acceptera kvinnorna.

Men att anmäla ett brott inom detta område kräver inte bara en stor dos mod utan också ett enormt tålamod, då många skyldiga ofta får ett för milt straff. Men också för att vi fortfarande är långt från klara när det kommer till kvinnans rättigheter och egenrätt till sin kropp. Framförallt när det kommer till den biten som rör offentligheten.

Så min personliga uppmaning till er svinaktiga män ute i vårt samhälle är att ni bör börja tänka om, om ni inte redan har gjort detta. Det är respektlöst både för kvinnan men också för oss män. Då ni faktiskt smutsar ner det manliga könet.

Slutligen till alla vackra kvinnor vill jag bara säga att ni ska fortsätta med att anmäla brott och att ni fortsätter er kamp för kvinnors rättigheter. Ni har mig på er sida som backar upp er och jag tror ni har mer män än så. Alla män är inte svin eller äckeln, utan kan bete sig som normala människor och skilja på vad som är rätt och fel.

Mitt namn är Robin Larsson, bloggare och skribent. Jag driver bloggen ”konsten att vara människa” som är en plattform för människor att ta del av ämnen som samhället har svårt att acceptera, blundar för och inte pratar öppet om. Av en enkel anledning, det går emot normen. Det publiceras dagligen nya inlägg som fokuserar på psykisk ohälsa, Hbtq- och mänskliga rättigheter.
Jag är 25 år och är bosatt i Stockholm.

www.crobinlarsson.blogg.se

Kvinnan är inget objekt.

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer