debatt fördomar homosexuell

Att machokulturen och homofobin existerar i vårt samhälle är ingen nyhet. Den finns vart vi än vänder oss och är framtagen som en riktlinje till hur vi människor på ett korrekt sätt bör leva. Två normer som enligt min mening har sin grund i hur det var förr i tiden och som sedan har eskalerat och tagit över kontrollen på majoriteten av framförallt våra mäns hjärnor här i samhället.

I mitt tycke så är dessa normer något som vi bör vara beakande mot. Inte bara av den anledningen att hjärnorna förstörs, utan också för att dem båda orsakar en glipa mellan dem människorna som på någotsätt sticker ut från det vanliga.

Jag har framförallt noterat att vissa av våra män i samhället verkar ta dessa normer på väldigt stort allvar och många verkar dessutom ha väldigt högt i tak när det kommer till sig själva. Där dem själva anser sig vara väldigt attraktiva och någon som alla suktar efter att lyckas få. Något som märktes väldigt tydligt i samband med att mitt utkommande som homosexuell på massa olika sätt, något som jag idag kan skratta åt samtidigt som jag tycker synd om dessa män.

För bortsätt från att man fick ta emot mycket kränkningar och påhopp efter utkommandet från främst heterosexuella killar och som dessutom inte var till någon förvåning då killar majoriteten av gångerna alltid haft svårt att hålla munnen stängd och använt sig av ett utåt agerande sätt gentemot andra som går emot kulturen. Som om det fanns en paragraf skriven om hur en riktigt man ska bete sig för att ingå något broderskap.

Så det var bara att tacksamt ta emot det ”killarna” hade att säga om saken att man tagit steget ut som bög och låta det passera ut genom andra örat. Jag skulle vilja jämföra den känlsan som infann sig med hur det är för en person att lämna en sekt. Där man som huvudperson får höra en massa negativt om än själv och hur dålig människa man är som inte fullföljer sin plikt. Man har i stort sätt grävt sin egna grav och kan inget annat än att acceptera läget att man alltid kommer vara en man som går emot allt som har med machokulturen att göra.

För många grabbar förändrades deras uppfattning om vem jag var som person eftersom killars största fokus ligger på vilket kön man har mellan benen. Så ni kan ju förstå deras förvirring när dem fick reda på att jag var homosexuell och en rädsla kring vad som skulle kunna ske framöver.

Helt plötsligt blev jag en främmande varelse för dessa grabbar. Trots många minnen tillsammans och var en kille med en kuk mellan benen, så var det något som orsakade att killarna tog några avvaktande steg tillbaka som om jag i samband med att jag nämnde att jag var bög skulle hoppa på dem som om jag vore en kåtbock som tände på allt som hade med det manliga könet att göra.

En del killar kände direkt att inget hade förändrats, att jag var samma Robin som tidigare och att jag inte skulle vilja hoppa i säng med dem för att dem var mina vänner, heterosexuella och inte attraktiva i mina ögon.

Men sen fanns det då dem killarna som jag tidigare nämnde som hade väldigt högt i tak, som inte kunde använda hjärnan utan tenderade till att dra en egen snabb slutsats kring situationen.
Eftersom dem själva ansåg sig vara så extremt attraktiva så gällade nu för dem att passa sig, av den anledningen att jag nu måste vara så otroligt kåt på att få ligga med dessa eller att jag skulle tända på dem.

”Klart jag tänder på dig.
Jag är ju bög”

Det var något som jag brukade svara när man fick frågan från någon. Men som självklart inte stämmer. Som vem som helst har man lite krav på vad man vill ha för partner och vad man anser vara attraktivt hos en kille. Dessutom skulle det aldrig falla mig in att försöka ragga på en kompis, hur fel skulle inte det kännas, efter en lång vänskap i nacken.

Heterokillar måste försöka förstå att personligheten inte förändras bara för att man föredrar att suga snopp lite då och då. Utan att man dem faktiskt har samma polare framför sig som tidigare. Att killar som inte är homosexuella backar när det kommer till detta ämne eller har fördomar, visar bara på hur allvarligt machokulturen och homfobin är och hur mycket skada dessa två normer gör på mänskligheten.

Jag som skribent heter Carl-Robin Larsson. En 25 årig man bosatt i Stockholm som till vardags driver bloggen Konsten att vara människa.  För er som fann denna texten intressant besök gärna min blogg för mer texter.

Heterokillar måste försöka förstå att personligheten inte förändras bara för att man föredrar att suga snopp lite då och då.

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer