Samhällets svek till ungdomarna

Ungdomarna får betala det höga priset.

De bedöms behöva stöd och hjälp av olika anledningar. Psykisk ohälsa, destruktivt beteende, självskadebeteende och vad jag har kommit fram till i mina efterforskningar, de klarar inte skolplikt.

När skolplikten misskötts kopplas socialen in omgående. De gör en utredning och bedömer därefter om ungdomarna behöver hjälp men istället för att ge dom adekvat hjälp för det problem de har sätts ofta istället LVU – lagen om vård av unga. Föräldrarna förlorar helt rätten till sina barn och barnen försätts i familjehem, ofta hvb hem för unga missbrukare.

Vad händer när man låser in ungdomar som mår dåligt och slussar runt dom som brottslingar?
Jo, dom tappar helt förtroendet till systemet. Deras ångestproblematik ökar. De slits bort från all trygghet de har, sin familj, sin släkt, vänner och hemstad.
Vissa ungdomar behöver denna hjälp, absolut, men hur det ökar med antalet LVU bestämmelser är skrämmande.

Samhällets svek till ungdomarna

Jag ska nu berätta för er lite kort vad några personer fått gå igenom i Sveriges trygga samhälle.
Med ledningar som inte bryr sig om anmälningar om missförhållanden som kommer in.
Personal som saknar både kunskap och engagemang.
Det vittnas om otillåtna relationer mellan anställda, sexuella övergrepp, noll tillsyn och kontroll, hot och våld mot ungdomarna, totala övergrepp.

Emelie historia – jag överlevde Fridegård!
”Vart börjar man? Att berätta om sitt liv? Hur många fel socialen har gjort… de första som ploppar upp i mitt huvud är när dom satte mig… nybliven 14 åring på en låst anstalt… värre än svenska fängelser…
Jag vet inte hur många ggr jag åkte ingen isolerings cell… utan toalett. flera timmar… detta är nog en av dom sakerna jag vill få upp…” – Läs hela Emelies historia här https://nouw.com/emmagrabergs/ur-det-verkliga-livet—emelies-historia-32031239

Samhällets svek till ungdomarna

Emiras historia – socialtjänsten kidnappade mig som 6 åring
Det händer överallt och hela tiden. Socialtjänstens brist på kunskap och striktare regler har förstört många år av denna tjejs liv.
Emira kämpar fortfarande med att försöka heala sin själ efter att socialtjänsten trasat sönder den.
Emira är uppväxt i en familj med en mamma och pappa som älskar henne.
Detta är hennes historia:
”När Emira var 6 år, en helt vanlig dag på förskolan så kom Emira till förskolan med blåmärken.” Läs hela Emiras historia här: https://nouw.com/emmagrabergs/emiras-historia—socialtjansten-kidnapp-31973063

Samhällets svek till ungdomarna

Jonas historia – jag som inte överlevde
Denna historia handlar om artikel skrivarens bror. Det finns många frågetecken med hans död.
Samhället skapade en missbrukare av en ung liten kille som bara behövde stöd och vägledning, inte minst förståelse och acceptans.
Här är Jonas historia.
”Alltefter Jonas halkade efter mer och mer i skolan så tappade han även lusten.
Inga stöd i skolan och inga större stöd hemifrån.
Hans utväg (även om den inte var bra) blev att strunta i att dyka upp.
Han var nu 14-år, tjuvrökte, skolkade och drack öl ibland på helgerna, som de flesta ungdomar i Kumla gjorde på den tiden.
När det var som jobbigast i skolan så brydde sig ingen, men när han uteblev helt och bröt mot skolplikten så blev det fart på de sociala myndigheterna och de satte LVU (lagen om vård av unga) på Jonas
Här kan ni läsa hela Jonas hemska historia https://nouw.com/emmagrabergs/ett-av-myndigheternas-manga-misstag-jona-31973469
Varning för starka bilder ur en autentisk polisutredningen!

Samhällets svek till ungdomarna

Jasmines historia – Ett barn har tagit sitt liv
13-åriga Jasmines är under socialtjänstens bestämmelser inlåst. Hon saknar sin familj och förstår inte vad fin gjort för att förtjäna denna behandling.
”Nu har dom tagit ett till liv, en ficka med svårigheter har inte fått det stöd och hjälp hon behövde utan har även hon slussas runt som en brottsling tills hon 13 år gammal valde att ta sitt liv.

Det är dags att vända oss inåt mot landet och ser hur hemskt våra barn blir behandlade, blir inte lyssnade på, de skiter i att bedöma varje människa individuellt att ens se människan och i detta fall en liten liten flicka. En liten flicka med utåtagerande adhd trotssyndrom placeras på ett sisboende och slussades runt som en brottsling. Hur kan detta få fortgå trots allas berättelser som kommer ut till allmänheten”
Läs hela Jasmines historia här https://nouw.com/emmagrabergs/da-har-socialtjansten-tagit-annu-ett-liv-31706622

Vad är det för människor som bestämmer detta, vad gör dom kvalificerade.
den misstänkte är censurerad med rött, hen är även en fullt aktiv socialsekreterare på familjeenhet.
är de dess människor som ska besluta om våra barn!
Absolut privat får man vara vem man vill, men denna person bör absolut inte jobba med barn och besluta om LVU!
de som är cencurerade med svart är målsägande eller andra de nämner i förhören.
jag har valt att censurera då jag inte tror att jag får publicera detta annars.
Läs hela förundersökningen här https://nouw.com/emmagrabergs/misstankt-i-fup-ar-en-socialsekreterare-31334351

 

Vad är det då vi kämpar för?
Vi vet ju alla att våra myndigheter tjänar ett syfte, men det finns många och stora brister i systemet. Det saknas engagemang och kunskap

Fd socialarbetare vittnar och att man redan under utbildningen bli utstött om man säger emot eller har andra idéer. Han vill vara anonym.
Läs hela historien om vår kamp här
https://nouw.com/emmagrabergs/maktmissbruket—detta-ar-vad-jag-kampar-31246370

Jonnas historia – okunskapens konsekvenser
Jonnas är bara 17 – år med ångestproblematik och medfödd leverskada.
Efter otaliga försöka att få hjälp till Jonna från både familj och Jonna själv. Via både socialtjänsten och BUP med inget hände. Plötsligt blev hon inlåst.
”Paniken som sprider sig i kroppen på en människa som skriker så högt man kan efter hjälp men ingen hör, ingen lyssnar. Den är fruktansvärd.
Detta blev för mycket för Jonna att hantera så hon såg den enda utväg hon kunde hitta. Hon skulle ta sitt liv. Påväg mot tågrälsen så ringde Jonnas till sin familj och så farväl, de började såklart genast leta efter henne och polisen larmas. De hittar henne vid tågrälsen och får brotta ner henne till marken samtidigt som polis anländer.”
Läs hela Jonnas historia här https://nouw.com/emmagrabergs/ur-det-verkliga-livet—jonnas-historia-31193885

Är det verkligen såhär vi vill att det ska vara i samhället!? Såklart inte. Detta är bara ett fåtal av all ungdomar jag varit i kontakt med som lever såhär idag.

Sluta blunda, öppna ögonen och säg ifrån.

Emma Gråbergs,

www.emmagrabergs.com

Samhällets svek till ungdomarna

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer