debatt perfekt liv

Vem är du? Är du en person som gärna sätter upp mål och ambitioner för dig själv?

Vi människor är generellt duktiga på att sätta upp mål och ambitioner som man strävar efter att uppnå. En nödvändig sak att göra för att regelbundet känna sig nöjd med sig själv.

Men var på din vakt. Dina ambitioner och mål kan snabbt bli din ovän. Du riskerar att tappa några av dina fantastiska vänner och även ditt inre lugn. Du tappar helt enkelt fotfästet och förmågan att se det lilla du faktiskt har i livet.

Du är helt uppe i dig själv och försöker ditt yttersta med att uppnå dina mål och önskningar. Det liv du tidigare hade finns där i bakhuvudet, men fokuseringen ligger för tillfället inte där. Du intalar dig själv att det livet finns kvar när du känner dig klar med dina drömmar.Det är där vi människor bör tänka oss för en extra gång. För det är där någonstans man börjar hamna ute på hal is.

Uppvaknandet i den bubbla man levt i under en viss tid kan ge otroliga smärtor. Familjen som man en gång hade vid sin sida, finns nu kanske inte längre kvar. Bästa vännen kan ha slutat ringa och man förstår inte varför. På en snabb sekund kan hela ens lycka vändas till misslyckande.

Man har lyckats uppnå sina drömmar. Men står nu ensam kvar när allt är klart. Vilket gör att man inte längre kan glädjas lika mycket åt resultatet. Istället känner man sig otroligt ensam och fylls av smärtsamma känslor som orsakar ångest.

Därför skriver jag nu detta.

Livet behöver inte vara perfekt. Det kan vara helt fantastiskt ändå. Självklart utvecklar man många positiva förmågor i samband med sina mål och drömmar, men det behöver inte alltid vara nödvändigt att sträva efter dessa. För som många andra saker här i livet, så kostar det att sträva efter perfektion. Så är du redo att ge upp de små sakerna i livet för att uppnå en fantasivärld?

Ett liv i perfektion är ingenting annat än en fantasivärld. Oavsett vilka drömmar och ambitioner du har som människa. Du kommer aldrig uppnå ett perfekt liv. För dessa existerar inte. Människan är skapt att konstant åka berg och dalbana, med en blandning av olika händelser och känslor. En karusell som finns i syfte för att vi människor hela tiden ska lära känna oss själva och få förståelse kring vad livet innebär.

Att livet mäts i små ögonblick och att man hela tiden bör vara öppen för verkligheten.

Om denna fantasivärld existerade så skulle människan inte behöva drabbas av somatiska eller psykiska sjukdomar. Dessutom skulle varken mobbning, rasism, utanförskap eller homofobi existera i vårt samhälle.

Livet är verkligen inte perfekt och det kommer det aldrig bli heller.
Man uppnår inte alltid det man vill, men oftast har man det viktigaste framför näsan. För vad är höga mål och ambitioner jämfört med kärlek, värme och bekräftelse från de personer som verkligen älskar och bryr sig om dig?

Dessa tre saker och många fler finns inte i perfektion. Vi människor måste bli bättre på att lära oss se dessa små saker i livet och lära oss uppskatta dessa. För livet är något som infinner sig under varje sekund av de dagarna vi får vara med om. Att uppskatta dessa är en styrka som många inte har. För det finns dem som sätter upp alltför höga krav på sig själv och sin omvärld.

Så vem är du?

Jag som skribent heter Carl-Robin Larsson. En 25 årig man bosatt i Stockholm som till vardags driver bloggen Konsten att vara människa.  För er som fann denna texten intressant besök gärna min blogg för mer texter.

Ett perfekt liv är bara en illusion. – Försök inte lura dig själv.

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer