Det finns många problem inom vänstern, och ni kan nog se fram emot fler inlägg om detta. Men jag inleder med det som mestadels handlar om politiska förslag och åtgärder.

Det hela börjar med den berörelseskräck vänstern verkar ha för oliktänkande. Man vägrar lyssna till de som någon gång uttalat sig antidemokratiskt, rasistiskt eller antifeministiskt, och vill porta dem från offentliga tillställningar. Detta för att man tror att ett deltagande från deras håll normaliserar dessa åsikter vilket i sin tur skulle göra att fler ansluter sig till dem. Det ironiska i det hela är att det verkar vara precis tvärtom – ju mer vänstern stänger ute och vill censurera dessa åsikter, desto starkare växer de sig. Det sker dessutom just för att vänstern gör dem till den ”underdog” de vill vara istället för att belysa vad de faktiskt är – fega individer med ogenomtänkta argument.

Att tro att åsikter smittar av sig så lätt är ett enormt omyndigförklarande av de inblandade, och man tycks anse att ingen kan höra exempelvis en nazistisk åsikt utan att göra den till sin egen.

Samtidigt ser jag mycket utav samma argumentation från vänstern som jag ser från vad de kallar för “de onda”. För vänstern och nazisterna är väldigt lika varandra. Bägge vill censurera – vänstern vill censurera rasism medan nazisterna vill censurera HBTQ, båda vill censurera porr och våld. Allt med argumentet att detta skulle skydda befolkningen.

Båda skriker hatord till varandra och andra meningsmotståndare på gatan. I filmen ”The Red Pill” [http://theredpillmovie.com/] får vi se en scen där en massa feminister står och skriker på folk som vill gå in på ett universitet och lyssna på en föreläsning av Mens Rights Activists, eller ett så enkelt exempel som när Aron Flam gick runt med ett plakat med texten ”Socialism är ondska” och ”Krossa socialismen” under 1 maj och får en kommunist upp i ansiktet som skriker fascist åt honom [https://youtu.be/c6amBUeoLWY]. Mycket obehagligt.

Det är förståeligt att ogilla sin motståndare, de är ju jobbiga när de inte tycker som du. Men kom ihåg att även de mest extrema motståndare du har är motiverade av att skapa förbättring – de har bara en annan syn på vad det innebär. Hittills har jag inte träffat någon som faktiskt vill göra samhället sämre.

En indikation på hur sund en demokrati är brukar sägas vara hur den behandlar sina svagaste. Jag vill hävda att hur sund yttrandefrihet demokratin praktiserar beror på hur den behandlar sina meningsmotståndare. Får antidemokrater uttrycka sig i en demokrati betyder det att staten har tillit till medborgarna.

Att försöka införa samma typ av lagstiftning som de ”onda” vill införa, med argumentet ”Vi är ju goda” är inte annat än idioti. Senast jag hörde detta var från Rädda Barnens Ungdomsförbund, när deras ordförande stolt gick upp och berättade inför LSU:s årsmöte att man äntligen fått sin första medlem med åldern 1 år. När jag, efter ett sådant uttalande, inte ser en publik med avsky i blicken blir jag rädd för vår framtid. Jag tog upp detta med ordföranden, och frågade om det hade varit okej om ett politiskt parti gjort samma sak. Självklart blev svaret nej, men det var ju okej för Rädda Barnens Ungdomsförbund eftersom de är “en bra organisation med bra värderingar”. Ja, men dåså! Jag är säker på att Nordiska motståndsrörelsen inte skulle säga samma sak om sig själva.

Du kan hata precis allt jag skrivit, kalla mig nazist, eller fascist eller vad du vill. Men skulle vi kunna komma överens om en sak? Att du tänker någon sekund längre innan du föreslår politiska åtgärder baserat på ditt hat för motståndarsidan, och tänker igenom om detta är något du vill lägga i händerna på en kommande makten som kanske består just utav dina motståndare.

Fabian Rosdalen, en transkille på 25 år uppväxt i Mölndal, och politiskt aktiv sedan 2013. Historia inom Piratpartiet som bland annat regnbågspolitisk talesperson, men bytte nyligen till Centerpartiet. Han jobbar som programmerare på ett företag som växlar kryptovalutor, bor i ett kollektiv söder om Stockholm, och har ett starkt intresse för skepticism och kritiskt tänkande. Hjärtefrågor kretsar kring ämnen som internet, utbildning, och blockchain. Läs mer av Fabian på fabian.nordenfur.se.

Vänstern är lika goda som nazisterna

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer