fler deltagare os debatt

Nu börjar OS med massor av deltagare som med massvis med år av träning bakom sig ska kämpa om medalj och ära Samt så är det ett tecken på att de är bland de bästa i världen på sin sport.
Dom allra flesta har tränat sedan de var små och alltid haft drömmen och målet att en dag nå ända fram till OS.
Nu står dom där i startgroparna på det OS de alltid drömt om och kämpat för att nå.

Men så hade det kunnat vara även för många fler människor.
För många stannar OS drömmen väldigt väldigt tidigt och för en del som orkar kämpa ändå så stannar och slutar drömmen ändå efter ett tag på grund av mobbning.
Mobbningen mot dessa människor blir så stor, tung och jobbig att de till slut inte orkar eller klarar av att träna och kämpa med sin sport Eller så blir också många mobbade och retade för att de håller på med sin sport.

Om mobbningen inte hade funnits så hade många fler fått varit med om att slåss om biljetterna till OS eller så enkelt som SM.
Många kommer inte ens till klubb mästerskap pga att de tvingas lägga av med sin sport pga mobbning.

Mobbningen måste bort och kämpas med även i klubbar och föreningar och inte bara i skolorna.
Det är minst lika viktigt om inte mer viktigt i landets klubbar och föreningar.
Det är där i de olika fritidsaktiviteterna som barn och ungdommar kan finna glädje och styrka för att orka och klara av mobbningen som de utsätts för i skolorna mm Så där hos de olika föreningarna är det väldigt viktigt att det inte finns någon mobbning eller trakasserier utan att det kan vara en lycklig och betydelsefull frizon och plats för alla.

Det behöver inte vara en idrotts förening. Alla är inte intresserade av sport aktiviteter på fritiden utan det ska gälla för alla föreningar runt om. som sysslar med fritidsaktiviteter mm.
Jag själv hade teaterskola på fritiden med teater och skådespelar drömmar som barn som togs bort pga mobbningen.
Så det är viktigt att allar olika sorters föreningar arbetar mot mobbning så att tex mobbade barn och ungdommar har en plats där de känner att de kan vara just den de är och få göra det de vill innerst inne. För att på så sätt också ha ett eller flera mål att sträva efter, som gör att de kan klara av mobbningen som sker i skolan bättre.
Har man som mobbad, ett mål som man vill nå och kämpa för så kan det betyda att man inte hamnar djupt ner i psykiskohälsa pga mobbningen.

Sluta mobba och få fler idrottsutövare att nå sina OS drömmar.

Mathias Lundvik är 44 år, bloggar om mobbning, hbtq och utanförskap mm.

Fler OS deltagare om inte mobbning fanns

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer