Dagis debatt

Det har varit mycket prat och skriverier från vissa föräldrar som klagar på de som vill lämna sina barn på dagis.

Jag kan verkligen inte förstå varför? Hur kan det vara en dålig sak att barnet får gå på dagis? Vad är det som gör att den föräldern är så hemsk?
Jag personligen tycker att det både är bättre och roligare för barnet att få göra något annat på dagarna än att sitta fastklistrad vid mamman eller pappan.

Den leken de får med andra barn kan INTE vi föräldrar tillhandahålla på samma sätt.
Sen är det inte samma sak för barnet att leka med en kusin som med femton andra barn som inte har en koppling till familjen.Det blir en helt annan sak. Det blir även en helt annan rutin för både barnet och föräldrarna, och rutiner är bra!

Jobbar man inte så har man rätt till 15 timmar i veckan, vilket kan vara skönt för föräldern då den faktiskt bara kan pusta ut och även hinna göra saker som man kanske inte alltid hinner när man har barn.
Man är inte en dålig förälder bara för det, och vad den föräldern gör under de tre timmarna har ingen att göra med.

Jag är trött på gnälliga föräldrar som ska trycka ner de som vill ha sitt/sina barn på dagis. Om du nu vill ha ditt barn hemma och ändå se till att den får leka och vara social med andra, som barnen på dagis får, så good for you.
Men om du nu inte kan det; sitt inte och gnäll på oss andra som faktiskt tänker på att våra barn ska få det så roligt och bra som möjligt.

Jag vet att reaktionerna nu kommer bli att ”vi föräldrar som är hemma med barnen är inga dåliga föräldrar”.
Nej, och det är det ingen som sagt heller. Varför skulle ni? Men vad ger er rätten att klaga på oss som vill ha våra barn på dagis?

Sen finns det barn som lär sig mycket hemma också, men det innebär fortfarande ett helt annat lärande än det de får på dagis.

Evelina Ackmark 27 år mamma och bloggare. Läs mer på http://nouw.com/ackmark

BARNEN MÅR BRA AV ATT GÅ PÅ DAGIS

Håller du med debattören?

Tack för din röst!

Kommentarer

Kommentarer